Elbi

Osnovana 1965. godine kao kompanija za proizvodnju čelika u Vigodarzereu blizu Padove, Elbi se oduvek odlikovao velikim brojem proizvoda i međunarodnim pozivom. Kompanija posluje oko 50 godina na polju termo-hidraulike, postepeno dostižući solidnu reputaciju i ugled na vodećim svetskim tržištima. Elbi je uspostavio široku prodajnu mrežu koja pokriva italijansku teritoriju i proizvodne pogone koji se nalaze i u Italiji i u inostranstvu.

 • Prvobitno osnovana kao proizvođač bojlera za toplu vodu i kotla za centralno grejanje, nakon desetak decenija aktivnosti na ovom polju, kompanija je posvetila svoje napore proizvodnji rezervoara za termohidrauličku industriju.
 • Sredinom 70-ih Elbi je počeo da proizvodi prenaponske rezervoare i membranske ekspanzijske rezervoare, postajući jedan od glavnih evropskih proizvođača na polju termohidraulike.
 • 1981. godine, prerasvši kapacitet postrojenja Vigodarzere, kompanija se preselila u svoje trenutno sedište u Limeni i tako proširila svoj proizvodni kapacitet.
 • 1989. godine kompanija se razgranala u novu liniju proizvoda, prerađujući plastične materijale i izrađujući rotaciono livene rezervoare od polietilena.
 • 1990. osnovana je kompanija Elbi of America, Inc. u Hjustonu u Teksasu. U početku se nova kompanija koncentrisala na jednostavne marketinške / prodajne aktivnosti, učeći o kulturi i mentalitetu ogromnog i složenog američkog kontinenta.
 • 1994. godine osnovano je odeljenje prodaje „Zelenog sistema“ za proizvodnju i stavljanje na tržište saksija za biljke i cveće od polietilena sa rotacionim utiskom. Tako je kompanija ušla na novo tržište baštovanstva, što joj je omogućilo da proširi svoje znanje i u tehnološkoj i marketinškoj oblasti.
 • Čvrsto osnovan na američkom tržištu, 1996. godine Elbi of America postao je službeno sedište za proizvodnju rezervoara sa fiksnom dijafragmom serije „D“, čime je proizvodnju približio ciljnom tržištu.
 • Treće odeljenje prodaje,"Environment" osnovano je 1997. godine, kako bi se dizajnirali i proizveli kontejneri i zvona za selektivno sakupljanje otpada i da bi plasirali na tržište širok spektar dodataka za gradsku higijenu i uređenje.
 • 2001. godine otvoren je novi proizvodni pogon u Modugno-u (BA), koji je uglavnom namenjen proizvodnji proizvoda od polietilena sa rotacionim utiskom.
 • Elbijeve aktivnosti u Službi za zaštitu životne sredine počele su 2006. godine i uglavnom su fokusirane na preventivno održavanje koje izvode lokalne jedinice posebne namene u kojima je zaposleno samo kvalifikovano osoblje i odgovarajuća oprema. Svaka lokacija sadrži odgovarajuću zalihu rezervnih delova i komponenti, čime se obezbeđuje da se svi popravci mogu izvršiti u roku od 24 sata od otkrivanja.
 • 2006. godine Elbi pokreće i odeljenje za igrališta, postajući italijanski distributer opreme za igrališta u parkovima i školama, koji nude asortiman za decu između 18 i 16 godina.
 • 2008. godine Elbi ulazi i na tržište dobrog zdravlja sa fitnes opremom koja postaje italijanski distributer serije inovativnih „staza za dobrobit“ formiranih od nekoliko sportskih zupčanika koji olakšavaju fizičko vežbanje na otvorenom kod odraslih i starijih ljudi.
 • Tokom 2008. godine formira se nova poslovna jedinica koja se sastoji od dizajnerskih proizvoda za tržište nameštaja. Potreba za upravljanjem novim brendom posvećenom takvom cilju dovodi do restilizacije tradicionalnog odeljenja zelenog sistema, na taj način dajući prednost TVENTIFIRST diviziji, odlikovanoj u GARDENART-u za tradicionalno prikupljanje baštenskih saksija, i LIVINGART-u za kolekciju nameštaja za opremanje životnog prostora.

Danas asortiman proizvoda ELBI predstavlja jednu od najopsežnijih ponuda na termohidrauličkom tržištu: boce za toplu vodu (stakloplasti i nehrđajući čelik, akumulatori toplote, odbojnici u rezervoaru), ekspanzijski rezervoari za grejanje, višenamenski rezervoari za grejanje / toplo voda, rezervoari za solarne sisteme, mešavine autoklava za sanitarnu vodu, rezervoari za polietilen za podzemnu i nadzemnu cisternu, rezervoari za hladnu vodu (pocinčani / stakleni) i ASME rezervoari.