Viega

Kao međunarodno pouzdan dobavljač sistema, Viega je vodeća u tehnologiji ugradnje. Naši kupci od nas očekuju najviši nivo kvaliteta, a to je ono što naša inženjerska sistemska rešenja omogućavaju, ne samo u komercijalnim aplikacijama, već i za industrijske projekte i projekte brodogradnje.

Viega nudi široku paletu proizvoda za komercijalne i stambene projekte kao što su primena vode za piće, gasa i grejanja. Ali takođe pružamo rešenja za različite posebne namene. Na primer, naši cevovodi često se koriste u bolnicama, gde je kvalitet vode za piće od najveće važnosti, kao i na stadionima i hotelima u kojima sistem mora biti u stanju da obezbedi dovoljan kapacitet za kratka vršna opterećenja. Naša rešenja za grejanje i hlađenje nude idealnu kombinaciju komfora i maksimalne efikasnosti. Viega predzidna rešenja nude moderna, nagrađivana dizajnerska rešenja za visokokvalitetna kupatila. Sve to dodajte i činjenice su jasne. Viega kombinuje tehnologiju i dizajn u jedan vrhunski paket.

Kvalitet je pokretačka snaga svega što radimo. To je srce identiteta naše kompanije i tako je bilo više od 115 godina. Naša posvećenost kvalitetu pomogla nam je da ostvarimo našu viziju obezbeđivanja sigurnije, brže i čistije vodovodne tehnologije. Danas imamo više od 4.000 zaposlenih širom sveta. Mi smo lider na globalnom tržištu, ali pošto smo i dalje u porodičnom vlasništvu, postavljali smo sopstvene standarde.

Mi verujemo u svoje kupce i podržavamo njihov svakodnevni rad koordinišući materijale, upravljajući tehnologijom i ulažući u istraživanje i razvoj. Na taj način možemo ponuditi zaista inovativne sisteme - više od 17.000 proizvoda - kad god nam ih kupci zatrebaju. Inovacija nije tajna, pa smo posvećeni deljenju onoga što smo naučili kako bismo pomogli našoj industriji da napreduje.

Kvalitet je ono što jesmo.

Porodična kompanija

Godine 1899. Franz-Anselm Viegener osnovao je Viegu, postavljajući temelj za našu priču o uspehu. Sve je počelo pivskim slavinama, Viegovim prvim proizvodom, koji se prodaju lokalnim pivarama i kafanama širom Attendorna u Nemačkoj. Kako je kompanija rasla, broj proizvoda se povećavao. Prvo su stigli odvodi i pribor za prelivanje, a kada su otvorene prve fabrike, proizvodnja se proširila na bakarne priključke i plastične proizvode za sanitarne objekte. Ali nikada nismo bili zadovoljni statusom quo. Želeli smo da poboljšamo industriju, pa smo poboljšali tehnologiju bakarne preše i pratili je izumom funkcije Smart Connect. Inovacije se nastavljaju.

Svetski lider na tržištu

Danas je Viega postala međunarodni lider na tržištu sa 10 lokacija i preko 4.000 zaposlenih širom sveta. Ali u našem srcu smo i dalje ista kompanija koju je osnovao naš osnivač, vođena istom strašću prema kvalitetu i istim standardima izvrsnosti. Mi smo više od kompanije; mi smo porodica. Naši zaposleni čine Viega to što jeste, a mi smo posvećeni njihovom individualnom uspehu. Kad naši ljudi postignu velike stvari, to isto čini i Viega. Ne ograničavamo fokus iz jedne četvrtine na drugu. Naš cilj je izvrsnost iz generacije u generaciju.